Thursday , February 2 2023

O raza de speranta pentru Grecia, pe ultima suta de metri

grecia-ue

Grecia a trimis, luni, o noua serie propuneri creditorilor internationali, astfel ca exista din ce in ce mai multe sperante ca cele doua parti vor ajunge la un acord.

Miscarea facuta de eleni vine la timp pentru summit-ul organizat de urgenta la Bruxelles oentru a discuta situatia critica in care se afla statul elen, remarca Business Insider.

Presa nu a avut acces la continutul listei cu propuneri. Pana acum, punctele fierbinti au fost austeritatea in domeniu fiscal, schimbari pe piata munci, dar si taieri si reforme in sistemul de pensii.

Orice indiciu ca Grecia a clipit prima si a cedat macar in ceea ce priveste una din aceste teme reprezinta o veste buna pentru creditori, dar i-ar putea provoca probleme premierului Alexis Tsipras acasa, potrivit sursei citate.

Propunerile au fost discutate la telefon, duminica, de premierul elen si cancelarul german Angela Merkel, presedintele francez Francois Hollande, dar si cu liderul Comisiei Europene Jean-Claude Juncker.

Statul elen a anuntat inca de sambata ca va face o noua propunere creditorilor internationali, pentru a ajunge la o intelegere cu privire la datoria sa.

Anterior, ministrul de Finante grec, Yanis Varoufakis, a atacat in weekend Germania, cerandu-i Angelei Merkel sa “intre intr-o intelegere onorabila cu un guvern care a respins pachetul de salvare si cauta o solutie negociata sau sa urmeze apelul celor din guvernul german, care vor sa arunce peste bord singurul guvern grec care este loial principiilor sale si este capabil sa duca poporul grec pe drumul spre reforma”.

ziare.com

Vezi si

Numărul autorizaţiilor de construcţie a scăzut cu 14,9% în 2022

În anul 2022, s-au eliberat 43.660 autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale, în scădere cu …