Monday , May 27 2024

Numărul românilor care aleg schimburile imobiliare, în locul vânzării locuinţelor, este în creştere

Numărul românilor care optează pentru schimburi imobiliare, în detrimentul vânzării, este în creştere, această soluţie de schimbare a locuinţei implicând sume mici de bani, potrivit datelor portalului MagazinulDeCase.ro.
MagazinulDeCase.ro a reuşit să reunească până în prezent un număr considerabil de oferte de schimburi, se arată într-un comunicat al site-ului.
De exemplu, un proprietar din Bucureşti care deţine o casă cu şase camere în Piaţa Unirii vrea să o schimbe pentru un Penthouse şi să primească diferenţa în bani. Acesta consideră că aceasta este metoda cea mai bună de a rămâne şi cu ceva bani în buzunar după finalizarea tranzacţiei.
Alţi proprietari au apelat la schimb ca la o ultimă soluţie având în vedere că nu au reuşit să vândă.
“Schimbul imobiliar reprezenta în trecut o soluţie pentru proprietarii care deţineau case sau apartamente cu suprafeţe mari. Totuşi, în acest moment acesta a devenit o soluţie şi pentru proprietarii care doresc să se mute într-un apartament cu suprafaţă mai mare preferând să dea o diferenţă mai mică în bani în locul unui credit la bancă. Totodată, procedeul schimburilor este căutat în mare măsură şi de aceia care doresc să se mute în altă zonă, însă nu doresc să schimbe tipul de locuinţă pe care îl deţin”, se menţionează în comunicat.
MagazinulDeCase.ro a fost achiziţionat, la începutul lunii iulie, de către Sanoma Digital, companie subsidiară a grupului Sanoma Magazines International.
Pe site sunt publicate anunţurile imobiliare direct de la proprietari, pe baza unei taxe fixe, fără nici un comision pentru tranzacţiile finalizate.

Vezi si

Peste o treime dintre angajații din construcții au salarii cuprinse între 4.500 și 7.000 de lei

Peste o treime dintre angajații din construcții au salarii cuprinse între 4.500 și 7.000 de …