Wednesday , February 8 2023

Semnal puternic. Nestle investește într-o fabrică nouă în Ucraina

Grupul elveţian Nestle a anunţat luni că va investi 40 de milioane de franci elveţieni (42,88 milioane de dolari) într-o nouă unitate de producție în vestul Ucrainei, transmit Reuters și Agerpres.

Nestle este una dintre puţinele companii internaţionale care anunţă noi investiţii în Ucraina, de când Rusia a invadat ţara, în februarie 2022.

„Aceasta este o decizie importantă pentru Nestlé, luată într-un moment foarte dificil pentru ţară. Obiectivul îl reprezintă crearea unui hub alimentar şi culinar, asigurarea de locuri de muncă şi aprovizionarea clienţilor din Ucraina şi din întreaga Europă cu produse de înaltă calitate”, a afirmat Alessandro Zanelli, director general Nestlé pentru sud-estul Europei.

Nestle, care are deja aproximativ 5.800 de angajaţi în Ucraina, intenţionează să angajeze încă 1.500 de persoane la noua unitate din oraşul Smolyhiv, în regiunea Volyn.

Noua unitate, care va aproviziona atât Ucraina cât şi Europa, va produce sosuri reci, condimente, supe şi mâncare instant.

Nestle a anunțat că se retrage din Rusia în data de 9 martie în semn de protest față de războiul de agresiune declanșat de Vladimir Putin.

Cel mai mare grup de produse alimentare ambalate din lume a hotărât sa ia aceeași decizie cu rivalii Procter & Gamble și Unilever. Însă Nestle a devenit ulterior ținta criticilor după ce nu și-a vândut afacerile din țara condusă de Vladimir Putin, ca alte companii occidentale.

Vezi si

Ce joburi au căutat românii la început de an

Românii au căutat, la început de an, pozițiile de șofer, inginer și asistent medical. A …