Tuesday , March 28 2023

Muncitori străini, inclusiv români, căutaţi pentru a efectua muncile refuzate de belgieni

Patronatul belgian caută forţă de muncă pentru sectorul hotelier, al restaurantelor şi de catering (Horeca), horticultură şi construcţii, inclusiv din România, în pofida ratei mare a şomajului din propria ţară, relatează RTL Info, în pagina electronică.
Autorităţile au eliberat, în perioada aprilie-mai, 18.000 de permise de muncă lucrătorilor străini, în special în sectorul agricol, dar şi în construcţii sau Horeca. Cultivatorii de fructe au început însă căutarea anuală pentru a găsi muncitori străini pentru culesul perelor, în septembrie, şi al merelor, în octombrie.
Belgienii refuză acest tip de muncă, pe care o consideră prost plătită, dar atunci când salariul mediu în România este în jur de 300 de euro pe lună, remuneraţia primită pentru acest tip de muncă este considerată suficientă.
Numărul permiselor de muncă eliberate de la ultimele două extinderi ale UE a fost însă mai mic, deoarece muncitorii din ţările nou-intrate în UE nu mai au nevoie de acestea.

Vezi si

Automobilele pe benzină, motorină şi hibride, interzise din 2035, în favoarea celor electrice

Consiliul Uniunii Europene a aprobat luni, în formă preliminară, proiectul privind interzicerea motoarelor pe benzină, …