Sunday , June 13 2021

Moscova neaga acordul cu Grecia de cinci miliarde de euro

gazprom2

Moscova a negat, sambata, ca ar putea fi semnat un acord cu Atena privind constructia unei conducte de gaze, care ar aduce Greciei pana la cinci miliarde de euro, dupa ce presa germana a transmis ca acest lucru ar urma sa se intample marti.

“Nu, nu a fost (vreun acord) “, a declarat purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de Reuters, declaratii facute pentru postul de radio Business FM.

Peskov a reiterat faptul ca grecii nu au cerut ajutor financiar in timpul dicutiilor de la Kremlin, purtate la inceputul lunii de presedintele Vladimir Putin si premierul elen Alexis Tipras.

“Normal ca problema cooperarii energetice a fost adusa in discutie. (…) Insa Rusia nu a promis ajutor financiar deoarece nimeni nu l-a cerut”, a mai spus Peskov.

In timpul vizitei sale la Moscova, prim-ministrul de la Atena si-a exprimat interesul in participarea tarii sale in constructia unui gazoduct care sa transporte gazul rusesc in Europa prin Turcia si Grecia.

Sambata au aparut informatii potrivit carora Moscova este dispusa sa ajute financiar Grecia, fiind gata sa plateasca miliarde de euro Atenei, in cadrul acordului privind constructia unei conducte de gaz.

Potrivit presei germane si celei elene, intelegerea ar avea potentialul de a inversa criza economica prin care trece Grecia, un posibil acord privind o conducta de gaze care sa treaca prin tara din sudul Europei urmand sa aiba o valoare cuprinsa intre 3 si 5 miliarde de euro, potrivit Spiegel.

Sursa informatiei o reprezinta un oficial al partidului de guvernamant Syriza, care si-a pastrat anonimatul.

Vezi si

Angajatorii se tem că plecarea în străinătate va redeveni prima opțiune pentru mulți specialiști și muncitori calificați  

Schimbarea pe care o întrevăd cei mai mulți angajatori începând din toamnă este creșterea ratei …