Wednesday , November 30 2022

Miscare periculoasa a Bancii mondiale a Chinei. Ar putea bulversa mediul financiar international

banca china

Banca Asiatica pentru Investitii in Infrastructura (AIIB) ar putea simplifica procedura de acordare a imprumuturilor rapide, sustin o parte din reprezentantii tarilor cu statut de membru fondator.

Puterea decizionala ar urma sa fie mutata catre sefii institutiei, eliminand astfel multe dintre intalnirile cosiliului de administratie al bancii, au declarat pentru Bloomberg reprezentantii unor state membre AIIB.

Propunerea de a transfera puterea decizionala in privinta aprobarii creditelor rapide in mainile directorilor bancii urmeaza sa fie discuta la Singapore in cadrul reuniunii membrilor AIIB de saptamana aceasta.

Procedura reprezinta o simplificare a regulilor dupa care functioneaza celelalte institutii financiare internationale, FMI, Banca Mondiala sau Banca de Dezvoltare a Asiei, dar poate crea un precedent periculos.

China, in special, vrea sa reduca procedura de acordare a creditelor de investitii in infrastructura pentru a evita… citeste mai departe despre “”Miscare periculoasa a Bancii mondiale a Chinei – ar putea bulversa mediul financiar internationa” pe Business24.ro

Vezi si

Registrul Comerțului: 5.387 de firme şi PFA au intrat în insolvenţă în primele zece luni din 2022

Numărul societăţilor comerciale şi al persoanelor fizice autorizate (PFA) intrate în insolvenţă a crescut cu …