Sunday , November 27 2022

Ministrul Muncii: Încercăm să reducem CAS, restul taxelor sunt foarte mici

mariana-campeanu

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a declarat vineri, la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi, că prin bugetul de stat pentru anul 2014 se încearcă reducerea CAS cu trei puncte procentuale, precizând că în rest taxele sunt “foarte mici”.

“Încercăm, în bugetul pe care îl construim pentru anul 2014, să reducem CAS cu trei puncte procentuale. Eu cred că în rest taxele sunt foarte mici în România, poate cele mai mici din Europa”, a declarat Mariana Câmpeanu.

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a fost prezentă, vineri, la deschiderea Bursei locurilor de muncă pentru absolvenţi organizată în Capitală.

Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi este organizată vineri la nivel naţional, în toate cele 81 de agenţii locale pentru ocuparea forţei de muncă.

Premierul Victor Ponta declara, în 16 septembrie, că dacă ar fi pus să aleagă o măsură fiscală pentru anul viitor, ar opta pentru reducerea contribuţiilor de asigurări sociale, faţă de majorarea salariilor sau reducerea TVA, deoarece nivelul acestor contribuţii este foarte înalt.

“Prima ar fi reducerea contribuţiilor de asigurări sociale, pentru că, într-adevăr, în timp ce cota unică este o fiscalitate scăzută faţă de media europeană, TVA e principala sursă de venituri, contribuţiile de asigurări sociale sunt la un nivel foarte înalt şi practic îngreunează crearea de noi locuri de muncă şi mai ales munca la alb”, a spus Ponta.

El a adăugat că o decizie se va lua pe măsură ce vor creşte încasările la buget, iar principala “speranţă” în această privinţă o constituie reorganizarea ANAF, cu Direcţia Antifraudă.

Ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu, declara atunci că reducerea diferenţelor în ceea ce priveşte baza de pensii pentru diferite activităţi prestate, asumată în scrisoarea transmisă FMI, implică scăderea contribuţiei de asigurări sociale şi nu creşterea pentru PFA şi drepturi de autor.

Vezi si

Țigările se scumpesc. Accize mari pentru vaping și tutun încălzit în UE

Comisia Europeană dorește să aducă modificări legislative astfel încât să reducă rata fumatului. Noul regim …