Friday , April 19 2024

Ministrul Cadariu: Românii din diaspora care doresc să revină în țară și să investească pot obține până la 200.000 lei

Românii din diaspora care doresc să revină în ţară şi să investească într-o afacere pot obţine finanţare de până la 200.000 lei prin intermediul programului Start-Up Nation, aflat la cea de-a treia ediţie, potrivit unui comunicat al Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului.

“România este acasă! Aici putem clădi împreună un prezent şi un viitor tot mai prosper, atât pentru noi, cât şi pentru copiii noştri. Sunt multe oportunităţi de care puteţi profita. Una dintre ele este programul Start-Up Nation, care are în premieră un pilon dedicat diasporei. Concret, veţi putea accesa o finanţare nerambursabilă de până la 200.000 lei pentru a vă deschide propria afacere în ţară. România vă aşteaptă!”, a declarat ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, Constantin-Daniel Cadariu.
Suma maximă, în valoare de 200.000 lei, poate fi obţinută dacă se vor crea prin proiect cel puţin două locuri de muncă full time. Aplicanţii care îşi asumă, în schimb, crearea unui singur loc de muncă, vor putea primi maximum 100.000 lei. Suplimentar, firma beneficiară trebuie să vină cu o cofinanţare în procent de cel puţin 5% din valoarea eligibilă a proiectului.

Pentru a accesa programul, în plus faţă de condiţiile standard impuse de procedură, românii din diaspora trebuie să facă dovada domiciliului sau rezidenţei în străinătate în ultimele 12 până la momentul înscrierii, printr-un permis de şedere/dovadă de stabilire, viză de rezidenţă/de lungă şedere sau certificate de rezidenţă.

Înscrierile se fac exclusiv online, pe platforma granturi.imm.gov.ro, până la 01 septembrie a.c. Persoanele interesate au la dispoziţie şi un manual, care cuprinde paşii necesari pentru aplicarea în cadrul programului.
Bugetul total pentru Pilonul II Start-up Nation Diaspora este de 20.031.000 lei. Obiectivul Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului (MAT), instituţie care gestionează şi implementează programul, este de a finanţa 1.000 de beneficiari. Cei care doresc mai multe informaţii, pot suna la numărul de call-center MAT: 021 90 59.

Vezi si

România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje din UE între veniturile populației

România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje din UE între veniturile mari și cele …

2 comments

  1. Pentru a stabiliza sucevenii si in general romanii in tara si respectiv in jud. Suceava, guvernantii ( in frunte cu iohanis ) trebuie sa hotarasca si sa finanteze deschiderea societatilor industriale prin care in primul rand se vor crea locuri de munca si se va asigura dezvoltarea si sustinerea localitatilor !!!
    Daca vor continua sa lase totul in voia soartei (asa cum a fost impus cu interes exyern antiromanesc dupa 1989) vom ajunge un teren viran unde vor creste pe ici colo doar ciulinii Bucovinei ……
    Guvernantii nostrii (inclus de la nivel de judet) ar trebui sa vada ca si marile puteri au renuntat la ideile si principiile invechite a neinterventiei statului in economie si in prezent principalele activitati economice industriale si energetice au sustinere financiara sau ( mai mult sau mai putin la vedere) capital majoritar de stat , in primul rand pentru a asigura o activitata economico-sociala echilbrata si implicit un trai decent cetatenilor lor !!!

  2. Stie domnu’ Cadariu cam cat ar fi costurile relocarii unei familii care ar vrea sa-si repatrieze calabalacul?
    Intreb pentru un prieten