Sunday , February 5 2023

Ministrul Cadariu: Obiectivul României trebuie să fie depășirea cifrelor din 2019 în ceea ce privește turismul

Obiectivul României trebuie să fie depășirea cifrelor din 2019 în ceea ce privește turismul, iar un indicator interesant trebuie să rămână creșterea numărului de nopți pe care un turist le petrece într-o destinație, a scris ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Constantin-Daniel Cadariu, miercuri, pe pagina sa de Facebook.


“O soluție o oferă ministerul și felicit echipa pe care o coordonez pentru că a reușit ca de la 1 ianuarie 2023 să dea drumul la programul pentru susținerea agențiilor de turism în demersurile de atragere a turiștilor străini. Un proiect așteptat de 30 de ani. Suntem încă departe de 10% din PIB, ca industrie, dar avem spațiu în care să creștem. Nu ducem lipsă de provocări, mai ales că schimbările climatice au avut un cuvânt greu de spus iarna asta, iar domeniile schiabile din toate statele europene au avut de suferit”, a menționat Cadariu.
Potrivit acestuia, MAT, prin modificarea de anul trecut a cadrului normativ privind investițiile în turism, așteaptă până la data de 1 august solicitări din partea unităților administrativ teritoriale pentru finanțarea domeniilor schiabile și a infrastructurii din turismului balnear și balneoclimatic.
Ministrul Antreprenoriatului și Turismului a mai precizat că privește cu mult optimism cifrele pe care Institutul Național de Statistică le-a publicat la început de an cu privire la situația turismului românesc în primele 11 luni din 2022.
“România a găzduit aproape 10,5 milioane de turiști, turiști care au ales că stea în medie 2,2 zile fie că au fost români sau străini. Sunt cifre reale, care ne confirmă o creștere cu 20,63% față de aceeași perioadă a anului 2021 și faptul că mai avem doar 15,61% de recuperat față de anul 2019, considerat de industrie ca fiind cel mai bun an al turismului nostru”, a adăugat ministrul.

Vezi si

Noul regulament de furnizare a energiei electrice: Furnizorul are obligaţia să eşaloneze la plată sumele datorate de client

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a aprobat modificări consistente la regulamentul de …