Sunday , January 29 2023

Ministrul Cadariu: Execuția bugetară a Ministerului Antreprenoriatului și Turismului în primele 11 luni a fost de 85%

Execuția bugetară a Ministerului Antreprenoriatului și Turismului (MAT) în primele 11 luni ale anului 2022 a fost de 85%, procent raportat la totalul creditelor bugetare acordate instituției, în valoare de 3.882.519.000 lei. Plățile efectuate în această perioadă însumează 3.321.997.305 lei.

„În primele 11 luni ale anului, MAT are o execuție bugetară de 85%. Speranța noastră este ca această reușită să conteze, iar în perspectiva definitivării și adoptării bugetului de stat pentru următorul an, să primim sume importante, astfel să putem continua ceea ce am început. Misiunea noastră rămâne dezvoltarea mediului de afaceri și a turismului românesc, inclusiv prin programe de susținere, atât noi, cât și cu tradiție”, a declarat ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Constantin-Daniel Cadariu.

MAT precizează că a virat încă de la începutul anului toate sumele aferente măsurii HoReCa 1 către aplicanții eligibili, fiind acordate, totodată, ultimele granturi beneficiarilor celui de-al doilea apel al Măsurii 1 și celor ai Măsurii 2. Programele menționate, dedicate compensării pierderilor suferite de antreprenori în urma resticțiilor impuse de pandemia COVID-19, se află în etapa de monitorizare.

Pentru programul IMM AGRI-FOOD, plățile sunt în curs de finalizare.

Conform informațiilor MAT, dintr-un total de 3.469 de contracte încheiate, mai puțin de 200 de beneficiari așteptă, în cel mai scurt timp, virarea sumelor. Referitor la Start-Up Nation România și Diaspora, dar și la programul Femeia Antreprenor, MAT se află în curs de verificare a celor aproape 26.500 de cereri de finanțare. Rezultatele vor fi anunțate în prima parte a anului 2023.

Ne dorim să continuăm în același ritm alert și anul viitor! Printre obiectivele stabilite, menționez lansarea schemei pentru stimularea incomingului și a celei destinate operatorilor economici care activează în domeniul balneo & balneoclimatic, noi ediții ale programelor de microindustrializare și de dezvoltare a incubatoarelor tehnologice și, nu în ultimul rând, sperăm să fie posibilă HoReCa 2 – o măsură pentru care noi am îndeplinit toți pașii necesari, însă care necesită și implicarea altor instituții”, a adăugat Constantin-Daniel Cadariu.

 

Vezi si

Ministrul Cadariu, despre programul Femeia Antreprenor: Vineri începe transmiterea primelor decizii privind acceptarea de principiu la finanțare

Aplicantele ale căror cereri de finanțare au fost admise în cadrul programului Femeia Antreprenor vor …