Sunday , November 27 2022

Miniștrii de finanțe din zona euro aprobă continuarea programului de asistență financiară pentru Grecia

euro

Vicepreședintele Comisiei Europene pentru Euro și dialog social, Valdis Dombrovskis, a anunțat, marți, că miniștrii de finanțe din zona euro (Eurogrup) și-au dat acordul, în aceeași zi, pentru continuarea programului de asistență financiară convenit cu Grecia, pe baza listei de reforme propuse de Atena, transmite AFP, citată de Agerpres.

“Lista de reforme propusă de Grecia este suficient de cuprinzătoare pentru a fi un punct de plecare valid pentru încheierea cu succes a analizei. În consecință, continuarea programului grec poate începe” a declarat Valdis Dombrovskis, la sfârșitul unei conferințe telefonice a celor 19 miniștri de finanțe din zona euro.

În acest context, comisarul european pentru Afaceri economice și financiare, impozitare și vamă, Pierre Moscovici, a declarat că acest acord nu înseamnă că aprobă reformele.
“Suntem de acord cu abordarea. Am evitat o criză, dar mai rămân de rezolvat numeroase provocări”, a afirmat Moscovici.

De asemenea, oficiali ai Fondului Monetar Internațional și-au exprimat, la rândul lor, unele rezerve față de lista de reforme propuse de Grecia, regretând în special lipsa unor asigurări clare din partea Atenei că va pune în practică reformele prezentate.
“Cerem autorităților grecești să dezvolte și să extindă lista reformelor în strânsă colaborare cu instituțiile pentru a ajunge la o încheiere rapidă și cu succes a procedurii de revizuire”, a indicat Eurogrupul, într-un comunicat.

Prezentarea listei de reforme, trimisă luni seara de Grecia creditorilor săi (UE, BCE și FMI), este prima condiție dintre cele fixate de Eurogrup, pentru prelungirea cu patru luni a programului de asistență financiară, de care beneficiază Grecia din 2012 și care sâmbătă va expira.

 

Vezi si

O companie din România va construi cele 3 loturi ale Autostrăzii Focşani-Bacău (A7)

Contractele pentru execuţia celor trei loturi ale Autostrăzii Focşani-Bacău au fost câştigate de un constructor …