Tuesday , April 23 2024

Miliardarul Soros şi-a redus investiţiile în aur

Miliardarii George Soros şi Louis Moore Bacon şi-au redus semnificativ investiţiile în aur în trimestrul al patrulea, în condiţiile în care instrumntele financiare garantate prin metalul preţios au înregistrat cel mai mare declin din ultimii opt ani, relatează Bloomberg, potrivit Mediafax.

Investitorul John Paulson a preferat însă să îşi menţină deţinerile.

Soros Fund Management şi-a redus în trimestrul al patrulea investiţiile în SPDR Gold Trust, cel mai mare fond garantat cu aur, cu 55%, la 600.000 de acţiuni, faţă de trimestrul al treilea, potrivit datelor depuse la Comisia americană petnru bursă şi valori mobiliare (SEC).

Moore Capital Management a vândut întreaga participaţie la fondul SPDR şi a redus deţinerile la un alt fond, Sprott Physical Gold Trust.

Paulson & Co, cel mai mare investitor al SPDR, şi-a menţinut participaţia la 21,8 milioane acţiuni.

Deciziile de vânzare luate de Soros şi Bacon în ultimele trei luni ale anului trecut ar putea alimenta speculaţiile că tendinţa de creştere puternică a preţului aurului din ultimii 12 ani se apropie de sfârşit, odată cu semnele de redresare economică din Statele Unite şi China, care vor reduce atractivitatea metalului preţios, ca plasament sigur.

UBS a redus joi ţinta lunară de preţ pentru aur cu 6,8%, explicând că optimismul “ia din strălucirea activelor defensive”, inclusiv a aurului.

Cotaţia aurului cu livrare în aprilie este în scădere cu 0,6%, la 1.625 dolari uncia, cel mai redus nivel atins după 21 august 2012.

Vezi si

Operatorii de transport rutier de mărfuri spun că au pierdut 2, 55 miliarde de euro în 2023, din cauza întârzierilor de la frontiere

Industria de transport rutier de mărfuri a pierdut anul trecut 2,55 miliarde de euro din …