Friday , October 7 2022
Breaking News

Michelin isi muta operaţiunile din Grecia în România. Ţara noastră va deveni centru de comandă regional

Producătorul francez de anvelope Michelin a decis închiderea subsidiarei din Grecia şi transferarea operaţiunilor acesteia în România, potrivit publicaţiei elene Kathimerini. Compania nu are uzine în Grecia, ci doar o reprezentanţă comercială.

“Schimbarea nu va afecta în niciun fel producţia, în România sau în altă ţară din regiune”, a declarat, pentru gândul, Irina Drăgan, PR Manager la Michelin România/Balcani.

Potrivit ei, de la 1 ianuarie 2014 se schimbă organizarea comercială a companiei în regiune. Va lua naştere zona Europa Centrală şi de Sud. Din această nouă entitate vor face parte ţările: România, Albania, Bosnia şi Herzegovina, Bulgaria, Croaţia, Cipru, Grecia, Ungaria, Macedonia, Muntenegru, Serbia şi Slovenia. Operaţiunile vor fi coordonate de la Bucureşti de către Eric Faidy, actualul Preşedinte Director General al Michelin România/Balcani.

Compania are trei fabrici în România, două de anvelope, la Zalău (Sălaj) şi Floreşti (Prahova) şi o unitate care produce cord metalic tot la Zalău. În Europa sunt 40 de uzine Michelin, care au 64.000 de angajaţi.

Vezi si

Antreprenorii susțin majorarea salariului minim la 3.000 de lei, dar numai după ce dă colțu’ ierbii

Consiliul Național al Întreprinderilor Mici și Mijlocii (CNIPMMR) susține majorarea salariului minim la 3.000 de …