Saturday , October 23 2021

Merkel: Germania şi Franţa vor face propuneri pentru o uniune monetară mai profundă

Germania şi Franţa urmează să prezinte până în luna mai propuneri pentru stabilizarea şi întărirea uniunii economice şi monetare europene, a declarat marţi cancelarul german Angela Merkel, la Berlin, transmite AFP.

“Germania şi Franţa vor să prezinte propuneri, în cadrul pregătirii consiliului european din iunie, pentru stabilizarea şi întărirea uniunii economice şi monetare”, a afirmat Merkel într-o conferinţă de presă comună susţinută cu preşedintele francez Francois Hollande.

Hollande a arătat că în următoarele luni trebuie luate decizii pentru aprofundarea uniunii economice şi monetare.

“Vom regla totodată problema bugetului Europei. Este o parte din responsabilitatea Franţei şi Germaniei”, a spus Hollande.

Merkel a afirmat că Germania şi Franţa sunt conştiente de “marea responsabilitate de îmbunătăţire a situaţiei din Uniunea Europeană, de depăşire a crizei din zona euro, de reluare a creşterii economice, cu alte cuvinte de a fi competitiv”.

Cancelarul german a precizat că Franţa şi Germania vor prezenta propuneri concrete, pentru un model viabil, apt să funcţioneze în viitor.

Este vorba despre o coordonare mai strânsă a politicilor economice, pentru a asigura securitatea socială, locurile de muncă, creştere economică şi stabilitatea financiară, a spus Merkel.

Vezi si

Pentru mare parte din românii care au credite la bancă urmează “o adevărată curbă de sacrificiu”

Mare parte dintre cei 1,43 milioane de români care au credite la bancă sunt printre …