Saturday , December 9 2023

Merkel: Firmele germane reclamă modul de atribuire a contractelor publice

Cancelarul german Angela Merkel i-a transmis premierului Emil Boc, în discuţia de la Guvern, că investitorii germani sunt preocupaţi de modul în care sunt acordate în România contractele publice şi reclamă că procedurile aferente achiziţiilor publice nu sunt transparente, au declarat surse oficiale.

“Cancelarul Merkel a spus că firmele germane sunt preocupate de faptul că procedurile de achiziţie publică nu sunt transparente. Oficialul a arătat că investitorii sunt preocupaţi de modul în care sunt atribuite contracte publice”, au relatat pentru MEDIAFAX surse participante la discuţii.

La finalul discuţiei cu cancelarul german, Emil Boc a declarat că statul român îşi va achita datoriile inclusiv faţă de firmele germane şi că investitorii vor fi sprijiniţi în continuare prin menţinerea cotei unice de impozitare la 16%, neimpozitarea profitului reinvestit şi parteneriatul public-privat.

Întrebată la rândul său de jurnalişti dacă a discutat cu premierul Boc despre datoriile în valoare de 143 milioane euro faţă de firmele germane şi dacă a primit un răspuns pozitiv, Angela Merkel a răspuns afirmativ.

“Am discutat şi am subliniat că astfel de situaţii se răspândesc şi nu sunt productive pentru climatul investiţional. Considerând aceste restricţii privind bugetul public, totuşi prim-ministrul a afirmat că, pas cu pas, aceste cazuri vor fi tratate în sensul unui climat investiţional îmbunătăţit. Important este să nu rămână nişte cazuri vechi şi să avem o situaţie cu dificultăţi altfel de cât este cazul”, a spus cancelarul german.

Cancelarul german Angela Merkel a început, marţi, a doua vizită în România de când este şef al guvernului de la Berlin, prima prezenţă fiind prilejuită de summitul NATO din aprilie 2008.

Vezi si

Care este bugetul unei familii pentru cadourile de Sărbători și ce-și doresc copiii de Crăciun

Bugetul mediu per copil pentru anul 2023 este de 195 de lei, arată un sondaj. …