Tuesday , October 3 2023

UPDATE: Plastic in ciocolatele Mars: Americanii retrag de pe piata batoanele din 55 de tari

mars

 

Producatorul american de ciocolata Mars Inc. a anuntat marti retragerea de pe piata din Germania a batoanelor Snickers si Mars, precum si a altor dulciuri. Asta dupa ce intr-un baton de ciocolata au fost gasite bucati de plastic.

“Vrem sa evitam ca oamenii care au cumparat unul dintre produsele (afectate) sa il si consume”, au informat reprezentantii Mars, pe site-ul oficial din Germania, potrivit Reuters.

In comunicat se precizeaza ca retragerea din magazine a vizat toate produsele Mars, Snickers si ciocolatelele Milky Way, precum si unele loturi de cutii Celebrations, cu datele de expirare cuprinse intre 19 iunie 2016 si 8 ianuarie 2017.

Reprezentantii companiei au mentionat ca “Mars Chocolate recheama voluntar produsele de ciocolata Mars, Snickers, Milky Way si Celebrations, dupa ce intr-un produs a fost gasit plastic”, scrie si BBC.

Totusi, in comunicatul Mars Inc. nu se precizeaza care este numarul total al batoanelor retrase din magazine, nici nu se specifica o estimare a impactului financiar pe care decizia de retragere ar putea sa o aiba asupra companiei.

UPDATE 17:24: Ulterior, BBC a anuntat ca retragerea de pe piata a batoanelor este mult mai serioasa decat se credea. Astfel, masura vizeaza 55 de tari in care au ajuns ciocolatele produse in Germania.

Gigantul american produce zece milioane de batoane de ciocolata pe zi in fabrica sa din vestul Germaniei, in orasul Viersen.

Vezi si

IRCC tinde să se egaleze cu ROBOR. Cetățenii, sfătuiți să amâne accesarea creditelor

Indicele de referință pentru creditele consumatorilor (IRCC) tinde să se egaleze cu ROBOR, care este …