Wednesday , July 6 2022

Marea Britanie a trimis 1 milion de euro cash în Cipru pentru militarii britanici

Guvernul Marii Britanii a trimis 1 milion de euro cash în Cipru pentru cei peste 3.000 de soldaţi şi angajaţi guvernamentali britanici care locuiesc împreună cu familiile lor pe insula mediteraneană şi ar putea avea probleme financiare din cauza crizei bancare, potrivit CNN Money, citat de Mediafax.

Ministerul Apărării din Marea Britanie notează într-un comunicat că banii vor fi utilizaţi pentru a acorda împrumuturi de urgenţă soldaţilor şi angajaţilor guvernamentali britanici din Cipru care nu vor reuşi să îşi acceseze conturile.

Băncile din Cipru sunt închise de sâmbătă, după ce oficialii zonei euro şi guvernul cipriot au convenit o taxă fără precedent asupra depozitelor bancare pentru a finanţa un acord de bailout.
În urma deciziei, bancomatele au fost luate cu asalt de locuitori şi au fost golite rapid.

Ministrul britanic al Finanţelor, George Osborne, a declarat că guvernul va compensa toţi soldaţii şi angajaţii guvernamentali britanici din Cipru afectaţi de taxa specială asupra depozitelor.

Ministerul Apărării va redirecţiona începând din martie remuneraţia soldaţilor şi angajaţilor din Cipru către conturi bancare din Marea Britanie.

Taxa propusă, respinsă marţi seară de parlamentul cipriot, ar afecta numai conturile bancare constituite în Cipru, nu şi la sucursalele din străinătate ale băncilor cipriote.

Marea Britanie are două baze militare în Cipru, locaţie strategică în estul Mării Mediterane.

Vezi si

Parlamentul European a votat că gazul natural și centralele nucleare sunt considerate ”verzi” și pot primi finanțare europeană

Propunerea Comisiei Europene privind ”taxonomia verde” a trecut, miercuri, în Parlamentul European la limită, cu …