Saturday , December 3 2022

Magnatul rus Alekperov negociaza preluarea de actiuni la Realitatea TV

Miliardarul rus Vagit Alekperov este  interesat de achiziţionarea unui pachet de acţiuni la Realitatea TV pentru ca îşi doreşte în România un post tv care să nu militeze împotriva puterii politice, scrie “National”.

Magnatul rus intenţionează să continue seria investiţiilor pe piaţa românească, fiind cunoscut faptul că numai până în prezent suma pompată în afacerile din România depăşeşte un miliard de euro. În acest sens, Vagit Alekperov a avut, la începutul lunii februarie, o întâlnire cu preşedintele Traian Băsescu. “În cadrul discuţiilor, preşedintele companiei ruse a prezentat intenţiile de dezvoltare pe piaţa românească, iar preşedintele Băsescu a exprimat deschiderea autorităţilor române faţă de investiţiile străine, apreciind faptul că Lukoil a investit până în prezent peste 1 miliard de dolari în ţara noastră”, se arăta în comunicatul administraţiei prezidenţiale.

Principalul obiectiv al magnatului rus este legat de preluarea unui pachet majoritar de acţiuni la Romgaz, dar şi de cumpărarea de acţiuni la Realitatea. Intermediarul său, miliardarul grec Spiros Latsis a avut, vineri seară, o intalnire cu vicepreşedintele Realitatea TV, Dragoş Nedelcu, în peninsula Vouliagmeni din Grecia, pentru preluarea unui pachet de acţiuni la televiziunea lui Vântu.

Vezi si

Tanczos Barna: Nu vor mai avea voie la „Rabla pentru electrocasnice” cei care au blocat programul

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat că programul „Rabla pentru electrocasnice” va fi regândit, iar …