Thursday , June 1 2023

Limitarea tarifelor RCA, aflată pe ordinea de zi a Guvernului, a fost amânată

Proiectul de hotărâre de Guvern privind limitarea tarifelor RCA, aflat pe agenda şedinţei de Guvern, a fost amânat pentru a fi analizate cele mai bune opţiuni, potrivit unei informări a Executivului.

Pe agenda şedinţei de Guvern de miercuri, referitor la poliţele RCA, s-a aflat un proiect de hotărâre privind stabilirea tarifelor de primă maxime şi a altor măsuri aplicabile de către societăţile de asigurare care practică asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terţelor persoane prin accidente de vehicule şi de tramvaie.

Potrivit notei de fundamentare a proiectului, pornind de la situaţia creată pe piaţa poliţelor RCA, “o soluţie temporară pentru remedierea stării de fapt o poate constitui îngheţarea temporară, pentru 6 luni, a tarifelor de primă practicate de către asigurătorii RCA pentru contractele RCA încheiate ulterior datei intrării în vigoare a prezentului act normativ la nivelul tarifelor de primă proprii calculate şi practicate de către aceştia la data de 28 februarie 2023, tarife care au fost practicate anterior publicării tarifelor de referinţă de către A.S.F. în luna martie 2023, astfel fiind asigurată o dispersie a riscurilor la nivelul pieţei de asigurări”.

„În momentul de față, ceea ce se întâmplă piața RCA neliniștește foarte mulți cetățeni. Pentru mulți dintre români, inclusiv pentru noi, este greu de înțeles ceea ce s-a întâmplat într-o perioadă atât de scurtă de timp, când două societăți de asigurări au intrat în insolvență sau au dat faliment”, a spus premierul Ciucă la debutul ședinței de Guvern. El a precizat că președintele ASF va veni în guvern pentru a susține un proiect de hotărâre de Guvern. „Vreau să fac mențiunea că în baza propunerii dumnealui și a analizei, voi lua o decizie în acest sens”, a încheia Nicolae Ciucă.

Vezi si

Numărul insolvențelor în România s-a majorat cu 1,3%, la patru luni; estimare de creștere de 10% pentru final de an

Numărul de insolvențe a crescut, în România, cu 1,3% în primele patru luni ale anului, …