Friday , March 29 2024

Lidl: Apa minerală Saguaro de 2L nu prezintă probleme de calitate; au fost probleme de etichetare

lidl

Apa minerală retrasă recent din magazinele din țară nu prezintă probleme de calitate, motivul retragerii de la comercializare fiind etichetarea greșită a sticlelor, în sensul descrierii sursei de îmbuteliere a apei, precizează oficialii Lidl într-un comunicat de presă transmis AGERPRES.

‘Clienții sunt o prioritate pentru Lidl, motiv pentru care luăm în permanență măsuri suplimentare de verificare a produselor. Vă informăm că am retras o parte din apa minerală Saguaro de 2L furnizată de unul dintre producătorii noștri. Motivul pentru retragerea apei a fost etichetarea greșită privind descrierea sursei de îmbuteliere a apei. Putem confirma prin intermediul buletinelor de analiză puse la dispoziție de producător că apa minerală Saguaro de 2L nu prezintă probleme de calitate. Apa minerală Saguaro de 2L este furnizată de unul dintre primii trei producători de apă minerală din România. Responsabil pentru informațiile conținute de etichetă și procesul efectiv de etichetare este producătorul (…)’, se arată în informarea Lidl.

Totodată, reprezentanții lanțului de supermarketuri menționează că producătorul apei minerale va remedia în cel mai scurt timp cu reprezentanții Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor /ANPC/ neconcordanțele informațiilor conținute de etichetă, iar imediat după această etapă ‘apa minerală Saguaro de 2L de la respectivul producător se va regăsi spre vânzare în toate magazinele Lidl din țară’.

Luni, ANPC a anunțat că a oprit de la comercializare o cantitate de 101.160 de litri apă minerală naturală care ar provenit din sursa F4 Roșu Vatra Dornei, județul Suceava.

‘Ca urmare a demersurilor ANPC, Autoritatea Națională pentru Resurse Minerale (SNAM) a emis o adresă conform căreia pentru sursa F4 Roșu nu sunt înregistrate rezerve/resurse de ape minerale naturale. SNAM, care are în concesiune sursa F4 Roșu, a precizat că nu furnizează apă minerală naturală pentru îmbuteliere din acest foraj’, se arată în comunicatul ANPC.

Conform Autorității Naționale pentru Resurse Minerale /ANRM/ și în conformitate cu HG 1020/2005 pentru aprobarea normelor tehnice de exploatare și comercializare a apelor minerale naturale, articolul 6, pe teritoriul României pot fi comercializate sub denumire de ape minerale naturale numai apele naturale recunoscute de ANRM sau autoritatea competentă dintr-un stat membru al UE.

Președintele ANPC, Marius Duncă, a precizat, luni, într-o conferință de presă, că au fost verificați 93 de operatori economici, s-au oprit de la comercializare 73.606 litri din surse F4 Roșu, iar operatorul economic /Lidl, n.r/, în mod voluntar, a retras 44.646 litri din această sursă. De asemenea, s-au aplicat 36 de amenzi contravenționale, în valoare de 268.100 lei.

Vezi si

Firmele care nu pot introduce facturi în sistemul RO e-Factura sunt scutite de amenzi până la 31 mai

Guvernul prelungește cu două luni, până la 31 mai, perioada în care firmele nu primesc …