Thursday , August 11 2022

Lider al coaliţiei de guvernare din Germania: UE nu va fi afectată dacă Grecia iese din zona euro

UE nu va fi puternic afectată de o eventuală ieşire a Greciei din zona euro, a declarat liderul Uniunii Social Democrate (CSU), Horst Seehofer, partid membru al coaliţiei de guvernare din Germania, intrând astfel în contradicţie cu Angela Merkel, cancelarul executivului de la Berlin.

Seehofer a afirmat, într-un interviu pentru postul de radio Deutschlandfunk, că nu este de acord cu declaraţia cancelrului că “dacă euro se prăbuşeşte, Europa se prăbuşeşte”, transmite Reuters.

“Sunt multe economii puternice în Europa care nu au euro, iar Europa totuşi funcţionează. Marea Britanie este un exemplu”, a spus el.

În privinţa Greciei, ţara cu cea mai dificilă situaţie din zona euro, Seehofer consideră că dimensiunile reduse ale ţării înseamnă că retragerea acesteia din uniunea monetară nu va avea un impact destul de puternic pentru a afecta Europa.

“Nu propun aşa ceva, dar dacă Grecia ar renunţa, nu ar însemna pagube şi distrugeri pentru integrarea europeană”, a declarat politicianul.

CSU continuă să susţină că zona euro ar trebui să poată da afară membrii care încalcă repetat regulile, a spus Seehofer.

Vezi si

Inflația a scăzut nesemnificativ de la 15,1 la 15%. Gazele s-au scumpit cu peste 70% în ultimul an iar combustibilii cu 35,63%; preţul la ulei a crescut cu 51,86%

Gazele s-au scumpit cel mai mult în ultimul an, în condiţiile în care tarifele au …