Thursday , December 1 2022

Lakshmi Mittal s-a intalnit cu Ponta si cu Basescu

mittal

Primul-ministru Victor Ponta s-a întâlnit astăzi, cu Lakshmi Mittal, Preşedinte şi CEO al ArcelorMittal, cea mai mare companie la nivel mondial din industria oţelului, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Lakshmi Mittal s-a întâlnit şi cu preşedintele Traian Băsescu la Cotroceni. “Sidex este foarte importantă pentru ArcelorMittal şi suntem determinaţi să fim parte a industriei româneşti. În acelaşi timp, suntem într-o situaţie în care starea macroeconomică europeană nu este bună. Cererea europeană de oţel a scăzut cu 30%, comparat cu perioada precriză. Asta înseamnă 60 de milioane de tone de capacităţi în exces. Nu este cerere, nu este creştere, comparat cu SUA, unde cererea este deja asemănătoare cu cea din perioada precriză. Deci avem multe capacităţi, dar nu ne dezvoltăm, sau nu ne întoarcem la nivelul precriză”, a spus Laksmi Mittal.

Preşedintele Băsescu a spus că Uniunea Europeană este în criză, nu în precriză, cum este situaţia în Statele Unite. “Comentariul meu este că criza europeană poate fi rezolvată dacă am avea Statele Unite ale Europei, nu Consiliul European”, a spus Laksmi Mittal. Băsescu râs şi a răspuns că el sprijină această idee, pe care i-a împărtăşit-o, anterior în cursul zilei, tot la Cotroceni, preşedintelui companiei Stratfor, George Friedman.

La Guvern, Lakshmi Mittal „a prezentat evoluţiile privind industria oţelului şi preocupările grupului ArcelorMittal pentru asigurarea unui viitor sustenabil al acestei industrii în Europa şi în mod particular în România“, se afirmă în comunicatul Executivului. Potrivit aceleaiaşi surse, în contextul analizei privind activitatea grupului în Europa, au fost discutate unele propuneri privind creşterea eficienţei activităţii la ArcelorMittal Galati, între care soluţii de optimizare a costurilor de producţie. Preşedintele ArcelorMittal a exprimat speranţa că mediul investiţional din România îşi va păstra atractivitatea şi că vor putea fi identificate soluţii sustenabile, în mod special, în domeniul energiei.

Primul-ministru Victor Ponta a afirmat sprijinul Guvernului român pentru o activitate eficientă şi pe termen lung a grupului ArcelorMittal în România, precum şi interesul României de a consolida atributele sale competitive privind investiţiile străine, în particular în domeniul industriei siderurgice.

Vezi si

Punctul de pensie se majorează la 1.785 lei, de la 1 ianuarie

Valoarea punctului de pensie se majorează, de la 1 ianuarie 2023, la 1.785 lei, de …