Monday , November 28 2022

Klaus Iohannis s-a întâlnit cu reprezentanţii ExxonMobil şi OMV Petrom

iohannis

Președintele Klaus Iohannis a avut, miercuri, o întrevedere cu reprezentanții ExxonMobil și OMV Petrom, în contextul asocierii dintre cele două companii în legătură cu explorarea și exploatarea resurselor de țiței și gaze naturale din Marea Neagră.

Potrivit unui comunicat la Administraţiei Prezidenţiale, în cadrul întrevederii au fost discutate “perspectivele economice și de investiții ale asocierii ExxonMobil – OMV Petrom, precum și provocările comerciale pe termen mediu și lung ale acestui proiect”.

“Președintele Klaus Iohannis a reiterat potențialul major al României în domeniul resurselor energetice, precum și interesul ţării noastre de a-și valorifica, în mod sustenabil și competitiv, avantajele de care dispune în domeniul energetic.

Reprezentanții celor două companii au subliniat importanța stabilității și predictibilității în plan fiscal și legislativ, astfel încât investițiile majore, care au fost și vor fi efectuate în continuare în spațiile maritime ale României, să beneficieze de o perspectivă clară pe termen mediu și lung.

În același timp, au fost menționate beneficiile mutuale ale explorării și exploatării resurselor din zona Mării Negre, cu precădere în contextul geopolitic și economic actual”, precizează sursa citată.

 

 

Vezi si

Peste jumătate dintre mașinile rulate, ajunse în România din import, au fost avariate 

Una din cinci mașini rulate din România au kilometrajul modificat, iar mai bine de jumătate …