Sunday , November 27 2022

Ioan Rus trimite Corpul de Control la CFR Marfă, CFR Călători și CFR SA, după perchezițiile DNA

rus

Controale la CFR Marfă, CFR Călători şi CFR SA. Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a trimis Corpul de Control să verifice activitatea celor trei companii feroviare. Inspectorii vor analiza contractele de achiziţie a serviciilor de reparaţii şi mentenanţă pentru vagoanele şi locomotivele deţinute de cele trei companii. Aceasta, după ce DNA a reținut două persoane într-un dosar de corupție la CFR.

Corpul de control al Ministerului Transporturilor va verifica toate contractele de achiziţie a serviciilor de reparaţii şi mentenanţă ale celor trei companii feroviare din 2012 încoace. Verificările vin ca urmare a scandalului de corupţie în care este implicat un director al CFR Călători.

Procurorii anticorupţie au suspiciuni că mai multe contracte ale CFR Călători cu diverse firme ar fi fost acordate ilegal, după ce oficiali ai companiei de stat ar fi fost mituiţi.

Unul dintre contractele pe care procurorii au pus ochii este cel pentru repararea trenurilor de tip Săgeata Albastră. Potrivit anchetatorilor, directorul de tracţiune din CFR Călători, Teodor Gavriş, acuzat de abuz în serviciu, ar fi pus umărul la atribuirea ilegală a serviciilor de revizie a garniturilor. În plus, acesta ar fi acceptat şi facturarea unor lucrări care nu au fost de fapt făcute.

 

Vezi si

O companie din România va construi cele 3 loturi ale Autostrăzii Focşani-Bacău (A7)

Contractele pentru execuţia celor trei loturi ale Autostrăzii Focşani-Bacău au fost câştigate de un constructor …