Sunday , July 21 2024

Instanţa a respins ca neîntemeiată cererea clienţilor BCR de suspendare a ratelor

Instanta a respins marţi cererea de Ordonanţă preşedinţială formulată de casa de avocatură Piperea şi Asociaţii prin care se solicită suspendarea plăţii ratelor de către clienţii nemultumiţi ai BCR.

“Nu am văzut hotărârea cu motivarea aferentă. Sunt curioasă să vad cum a decis instanţa să se  pronunţe în favoarea vorbelor şi în detrimentul faptelor”, a declarat pentru HotNews Violeta Vasilioglu, liderul grupului de clienţi nemultumiţi.

Clienţii pot face recurs în termen de cinci zile. “Este o hotărâre normală şi corectă a instanţei care arată netemeinicia cererii de ordonanţă preşedinţială. Este reconfirmată astfel necesitatea respectării obligaţiilor contractuale asumate de către părţi. Totodată, hotărârea reflectă faptul că orice client BCR are posibilitatea să solicite fie reorganizarea creditului dacă are dificultăţi de rambursare, fie refinanţarea acestuia”, a declarat pentru Cornel Cojocaru, directorul executiv de comunicare al BCR.

Clienţii acuză BCR că nu respectă prevederile Ordonanţei 50/2010, aducând în sprijinul lor o declaraţie din partea conducerii ANPC potrivit căreia Actul Adiţional propus de bancă este nul de drept.

Vezi si

Ministrul Finanțelor spune că nu s-au purtat discuții pentru creșterea impozitului pe venit la 16%, nici pentru creșterea TVA

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, susține că la nivelul Ministerului Finanțelor nu s-au purtat niciun fel …