Wednesday , April 17 2024

India ar putea avea o creştere economică mai mare decât China în următorii zece ani

Economia Indiei ar putea înregistra o creştere mai mare decât cea a Chinei în următorii zece ani, dacă renunţă la plafoanele impuse investiţiilor străine în retail şi creşte cheltuielile pentru infrastructură, a declarat economistul Nouriel Roubini, citat de Bloomberg.

“Sunt foarte optimist în privinţa creşterii Indiei în viitor. Provocarea pentru India va fi să susţină un avans anual de 9% şi în acelaşi timp să păstreze controlul asupra inflaţiei”, a spus Roubini, profesor de economie la Universitatea din New York.

Roubini, care a prezis criza financiară, se alătură astfel grupului Morgan Stanley, care a prognozat anterior că India va creşte mai rapid decât China.

India, care se pregăteşte să investească în infrastructură 1.000 de miliarde de dolari în următorii cinci ani, a avut un avans al PIB de 8,9% în trimestrul al treilea.

“China va încetini, probabil, în următorii ani, iar creşterea Indiei se va accelera”, susţinută de o populaţie tânără şi de consum”, a spus Roubini.

India va înregistra o majorare cu 136 milioane de persoane a forţei de muncă până în 2020, comparativ cu 36 de milioane în China, potrivit unui studiu Morgan Stanley.

Vezi si

41% dintre angajați sunt nemulțumiți și foarte nemulțumiți de actualul loc de muncă

Aproape 41% dintre angajați sunt nemulțumiți și foarte nemulțumiți de actualul loc de muncă, salariul, …