Wednesday , February 8 2023

Începând din ianuarie, companiile de curierat vor raporta la ANAF livrările plătite ramburs

Începând cu luna ianuarie, companiile de curierat sunt obligate să raporteze la ANAF toate livrările care au ca metodă de plată rambursul, pentru a ajuta instituția să crească nivelul de încasare a taxelor și impozitelor.

Legea dată anul acesta va reprezenta un volum foarte mare de informații pe care ANAF va trebui să îl gestioneze pentru a putea crește rata colectării ratelor, în contex­tul în care plățile ramburs încă domină piața livrărilor. Instituția spune că o astfel de re­formă impune modernizarea și digitalizarea urgentă a ANAF.

„ANAF este dedicată constant iniția­ti­ve­lor de digitalizare în scopul atingerii o­biectivelor instituției privind îmbunătățirea conformării voluntare, comba­terea evaziu­nii fiscale și creșterea eficienței colectării, a­si­gurând atât scăderea costului colectării (la nivelul agenției), cât și a costului con­formării (la nivelul contribuabili­lor). Această refor­mă abor­dea­ză nevoia urgentă de moderni­zare și digitalizare a ANAF, astfel încât co­lectarea impozitelor să fie mai eficientă în ra­port cu obiectivul de a crește raportul venit – PIB și de a reduce deca­lajul fiscal la TVA“, spun pentru ZF reprezentanții ANAF.

Vezi si

Lidl vrea să reducă drastic oferta de carne de pe rafturi și să o înlocuiască cu produse vegetariene sau vegane

Managerul de achiziții al Lidl Germania, Christoph Graf, a declarat presei locale că retailerul va …