Wednesday , March 29 2023

În 2022 consumul de gaze s-a prăbușit cu 16%, cel mai mic nivel din ultimele decenii

Cererea națională de gaze naturale s-a prăbușit anul trecut cu 16%, cel mai mic nivel din ultimele două decenii, ca urmare a prețurilor ridicate și a vremii calde, se arată în raportul pentru anul 2022 publicat joi de OMV Petrom.

Consumul național de energie a fost cu 8% mai mic comparativ cu 2021, în timp ce producția națională a scăzut cu 6% față de 2021.

“România a fost importator net de electricitate atât în 2022, cât și în 2021”, se arată în raportul OMV Petrom, citat de ZF.

Pe fondul scumpirilor din economie, în special la pompele de alimentare, OMV Petrom – cea mai mare companie listată la Bursa de la București, a avut în 2022 rezultate financiare record. Astfel compania a înregistrat un profit net de 10,3 miliarde de lei, în creștere cu 260% față de rezultatul din 2021 de circa 2,9 mld. lei, și afaceri de 61 miliarde de lei, în creștere cu 136%.

“Anul 2022 a fost unul fără precedent pentru industria energetică, cu dificultăți în ceea privește aprovizionarea cu produse energetice, prețuri internaționale record și volatilitate fiscală. Rezultatele noastre reflectă acest mediu de piață și performanța operațională: diversificarea surselor de energie, continuitatea aprovizionării, producție record de electricitate”, spune Christina Verchere, director general al companiei cu o capitalizare de 29 mld. lei.

Vezi si

SYMMETRICA investește peste 6 milioane de euro în panouri fotovoltaice

Compania suceveană Symmetrica, lider pe segmentul de pavele și borduri vibropresate şi cel mai mare …