Thursday , December 1 2022

Ikea își suspendă activitățile în Rusia și Belarus. VIDEO. Rușii au luat cu asalt magazinele firmei suedeze

​Gigantul suedez de mobilă IKEA a anunțat joi că-și suspendă activitățile din Rusia și Belarus, decizie care afectează peste 15.000 de angajați, 17 magazine și trei fabrici.

„Războiul are un enorm impact uman care se traduce, de asemenea, prin perturbări grave ale lanțului de producție și comerț, motiv pentru care societățile din grup au decis să suspende temporat activităție IKEA în Rusia”, susține grupul într-un comunicat citat de AFP. IKEA este prezentă în Rusia după 2000 și este unul dintre principalii angajatori occidentali. În Belarus, compania are câțiva furnizori, dar nu are magazine.

„Această decizie va avea un impact direct asupta a 15.000 de colaboratori, iar companiile grupului vor asigura protecția angajaților și a veniturilor, oferindu-le susținere pentru ei și familiile lor”, se arată în comunicat. Potrivit grupului, 47 de furnizori din Rusia și 10 din Belarus sunt afectați de această decizie.

Anterior, IKEA anunțase că nu va închide magazinele din Rusia, stârnind un val de critici în Suedia.

Rușii au luat cu asalt joi magazinele Ikea, pentru ultime cumpărături, după ce ​gigantul suedez de mobilă a anunțat că-și suspendă activitățile din Rusia și Belarus.

Imagini apărute pe rețelele sociale arată cozi imense și oameni cu cărucioarele pline, înghesuindu-se în magazine Ikea.

Vezi si

Punctul de pensie se majorează la 1.785 lei, de la 1 ianuarie

Valoarea punctului de pensie se majorează, de la 1 ianuarie 2023, la 1.785 lei, de …