Sunday , May 9 2021

Hidroelectrica a ieşit din insolvenţă

hidroelectrica

Hidroelectrica a ieşit din insolvenţă. Decizia a fost luată de Tribunalul Bucureşti, potrivit Realitatea TV. Tribunalul Bucureşti a hotărât închiderea procedurii de insolvenţă în cazul companiei Hidroelectrica, însă decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs la Curtea de Apel a Capitalei.
 
Hidroelectrica a ieşit din insolvenţă. Decizia a fost luată de Tribunalul Bucureşti.

“La termenul de ieri, instanţa a luat act de raportul final de inchiderea procedurii, de închiderea obligaţiilor, am plătit acele creanţe înscrise în tabelul definitiv către 287 creditori, am eşalonat altele, am realizat toate măsurile principale care erau cuprinse în planul de reorganizare”, a declarat la Realitatea TV Remus Borza, avocatul care gestionează insolvenţa companiei de stat.

Potrivit acestuia, compania a plecat de la o pierdere de 190 milioane lei pe 5 luni 2012 ca să ajungă la un profit record de 399 milioane de lei în primele cinci luni din 2013.

“Am scos din ecuaţie băieţii deştepti, intermediarii. Au fost denunţate 500 de contracte împovărătoare, de 2 până la 12 ori mai mari decât preţul peiţei”, a mai spus Remus Borza.

Instanţa a luat această decizie în baza articolului 32 din Legea insolvenţei (85/2006).
Prin aceeaşi decizie, luată miercuri, Tribunalul Bucureşti respins mai multe cereri de opoziţie făcute de Andritz Viena şi Andritz Elveţia, potrivit Mediafax.

Hidroelectrica a intrat în insolvenţă în 20 iunie 2012, principalul motiv fiind vânzarea energiei la preţuri sub nivelul pieţei prin contracte preferenţioale încheiate cu “băieţii deştepţi”.

Hidroelectrica a înregistrat în primele cinci luni un profit brut de 380 milioane de lei. Compania a bugetat pentru acest an un profit brut de 434 milioane lei.

Vezi si

Peste 100 de firme din țară au început să-și vaccineze angajații. 31 sunt din domeniul HoReCa

Activitatea de vaccinare a angajaţilor a demarat la 105 operatori economici privaţi, dintre care 31 …