Tuesday , May 11 2021

Guvernul pregateste “Primul job”: Tinerii pot lucra de la 16 ani

tineri-job

Dupa “Prima casa” si “Prima masina”, Guvernul mai vrea un program-premiera: “Primul job”.

Initiativa a apartinut rectorului Universitatii de Vest din Timisoara, iar ideea a fost primita foarte bine de guvernanti, anunta Romania TV.

Prin acest program “se creeaza o posibilitate ca tinerii studenti sau elevi sa lucreze, practic, in administratia publica centrala sau locala, acolo unde este nevoie de resursa umana pregatita”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Astfel, marti seara, ministrul a scris pe pagina de Facebook Eugen Teodorovici: “‘Primul job’, unul dintre proiectele initiate de mine in cadrul ‪POSDRU”.

Ministrul a postat un link catre o stire difuzata in cadrul Observatorului Antenei 1 si in care se ofera mai multe detalii despre propunerea Executivului.

In aceste conditii, tinerii cu varste cuprinse intre 16 ani si 24 de ani se pot inscrie in program si ar urma sa castige 900 de lei pe luna cei fara studii superioare, iar cei cu diploma in acest sens vor avea salariu de 1.400 de lei. Conditia este ca acestia sa fie integralisti, iar cei care inca sunt la scoala vor putea lucra doar in timpul vacantelor.

Finantarea ar veni in proportie de 85% din fonduri europene si 15% de la stat, care va fi si angajator, avand in vedere ca tinerii vor lucra in administratii locale, universitati, primarii sau chiar ministere. Proiectul ar putea fi pus in aplicare chiar din luna aprilie.

Vezi si

Marea mistificare a șomajului. Dacă o categorie ar fi inclusă în statistici, rata șomajului s-ar dubla

Statisticile INS spun că România a avut, în medie, 452.000 de șomeri anul trecut, iar …