Monday , January 30 2023

Guvernul Ponta şi alianţa de la Putere, ATACATE DUR de investitorii americani

ponta

După mesajul critic al Ambasadei SUA cu privire la modificările aduse Codului Penal, este rândul companiilor americane din România, membre ale Camerei de comerţ Româno-Americane (AmCham) să critice “ineficiența, opacitatea și tardivitatea procesului consultativ gestionat de Guvern” cu privire la măsuri legislative “cu impact major asupra mediului de afaceri”.

Investitorii mericani îşi exprimă îngrijorarea cu privire la “ineficiența, opacitatea și tardivitatea procesului consultativ gestionat de Guvern și o parte din ministerele de resort privind măsuri importante adoptate sau propuse spre adoptare, cu impact major asupra mediului de afaceri și populației”.

Camera de Comerţ Româno-Americană acuză şi “incidente prin care proiecte de legi, insuficient fundamentate sau deficitare în materie de interes general, sunt subit propuse spre aprobare, fără a fi dezbătute sau a se regăsi pe agenda publică”.

Astfel de situaţii “sunt de natură a umbri mecanismele democratice”, se spune în comunicatul AmCham. “Dezaprobăm tentativele de adoptare facilă și fară consultări de fond a unor acte legislative în domeniul combaterii corupției, reglementării conflictului de interese, lobby-ului  și rolului Camerei de Comerț a României”, se adaugă în mesajul AmCham.

Reacţia AmCham confirmă poziţia Ambasadei SUA cu privire la impactul modificărilor din Parlament asupra climatului investiţional. “Aceasta actiune a Parlamentului reprezinta o indepartare de la principiile transparentei si ale statului de drept si este un semnal descurajator pentru investitori, care va afecta negativ economia Romaniei”, se arăta în poziţia Ambasadei SUA din urmă cu două zile.

Între timp, premierul Victor Ponta a atacat ambasada SUA pentru criticile aduse deciziilor din Parlament. Premierul a precizat că reacţia ambasadei SUA, “care vorbea despre investiţiile americane”, a fost “total greşită”.

Vezi si

Ford recheamă în service aproape jumătate de milion de mașini din toată lumea, inclusiv Explorer, Lincoln Aviator și Lincoln Corsair

Ford Motor recheamă 462.000 de vehicule din întreaga lume, pentru o defecţiune la camera video …