Guvernul plateste pana la sfarsitul lui martie drepturile castigate de bugetari in instanta

25 februarie 2015, 16:31

guvernDrepturile salariale obtinute in instanta de bugetari vor fi achitate de Guvern pana la finalul lunii martie, a anuntat, miercuri, premierul Victor Ponta.

„Avem bani la buget pentru a plati titlurile executorii, dar trebuie sa faceti solicitarile la Ministerul de Finante si la autoritatile locale, ca sa le platim in luna martie. Daca facem platile din 30 martie, atunci banii pot fi cheltuiti inainte de Paste”, a spus Ponta, la debutul sedintei de guvern, adaugand ca se vor recupera o parte din acesti bani prin TVA-ul incasat de stat.

In decembrie 2014, premierul a precizat ca in acest an vor fi platite si ultimele titluri executorii aferente drepturilor salariale pentru care exista sentinte judecatoresti defintive si irevocabile, astfel incat sa nu mai existe restante pentru 2016.

„In 2015 vom plati si ultimele titluri executorii pe 2016. Aveam de platit, in 2015, catre profesori si catre alte categorii de angajati ai statului hotarari judecatoresti definitive si irevocabile – le-am platit acum, in 2014. In acest fel, pe cele din 2016 le ducem in 2015. Este ultima plata pe care o avem de facut si, practic, in acest moment, inchidem acele datorii ale bugetului generate de procesele pierdute de Guvernul Romaniei, incepute in perioada 2010-2011, cu diverse categorii de bugetari.

Cred ca este o veste buna in primul rand pentru cei care au de primit acesti bani, dar si pentru faptul ca, in 2016, in sfarsit, nu va mai exista aceasta problema din trecut a hotararilor judecatoresti si a datoriilor pe care guvernul si bugetul le au pentru diverse categorii de bugetari”, a declarat atunci premierul.