Guvernul majorează bugetul Ministerului Sănătății cu un miliard de lei

reportersite
17 noiembrie 2020, 19:53

Premierul Ludovic Orban a anunțat că pregătește o nouă rectificare bugetară, printr-o Ordonanță de Urgență care intră într-o primă lectură în ședința de Guvern de marți seara.

„Avem prevăzută o creștere bugetară la Ministerul Sănătății de 1 miliard de lei, necesară pentru a face față creșterii cheltuielilor în lupta anti-covid. De asemenea, vom avea o majorare a cheltuielilor de investiții, la Ministerul Lucrărilor Publice. Și la Ministerul Agriculturii sunt prevăzute fonduri suplimentare, pentru a finaliza plățile pentru fermieri”, a comentat premierul Orban.

secretarasite Pentru programul destinat sprijinirii IMM-urilor, se vor direcționa 500 de milioane de euro. „Pentru a putea răspunde cererilor IMM-urilor, vom asigura resurse suplimentare din fonduri europene”, a spus Orban.

secretarasitePremierul a mai precizat că și autoritățile locale vor obține fonduri, chiar și pentru a-și asigura cheltuielile de funcționare. Orban a subliniat însă că primarii nu trebuie să-și închipui că primesc fonduri „pe ochi furmoși”, și că sprijinul e prevăzut mai ales în cazul acelor administrații locale care n-au avut încasări din princina epidemiei de Covid.

„Vom aloca sprijn pentru echilibrarea bugetelor locale, dar primarii să nu-și imagineze ca iau banii pe ochi frumoși. În primul rând vom asigura fondurile necesare plății asistenților personali. De asemenea, vom asigura sprijin primăriilor cărora le-au scăzut veniturile, pentru că n-au mai avut aceleași încasări pe timpul pandemiei. Vom mai aloca fonduri și în cazul unor primării care au început proiecte de investiție prin fonduri europene dar nu își ma permit să asigure cofinanțarea”, a spus Orban.