Thursday , May 23 2024

Guvernul ia în calcul să reintroducă ajutorul de 50 de bani pe litrul de carburanți dacă prețurile vor crește din nou

Guvernul ia în calcul să reintroducă compensarea cu 50 de bani la carburanți când prețurile vor ajunge la nivelul la care s-a luat decizia data trecută. La finalul ședinței de Guvern de joi, ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a spus că statul va interveni dacă e nevoie, dar că nu vrea să seteze un plafon și false așteptări.

Potrivit HotNews, la finalul ședinței de Guvern de joi, ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a afirmat că autoritățile iau în calcul o reintroducere a schemei de compensare cu 50 de bani la carburanți.

„S-a intervenit atunci când lucrurile au ajuns la o limită de insuportabilitate. Pot să vă spun un singur lucru: acest Guvern va interveni dacă lucrurile intră într-o zonă mult prea volatilă sau într-o zonă care să nu poată fi sustenabilă pentru economie și cetățeni. La acest moment când discutăm, lucrurile nu sunt în acea zonă. Și putem să ne uităm la luna februarie 2022, când au început prețurile să se ridice foarte sus, dar trebuie să ne uităm și pe piața petrolului și pe piața combustibilului, sunt mai multe elemente care trebuie luate în calcul și vom vedea. Când va fi cazul Guvernul va interveni, vă asigur. Se va face un calcul și se va vedea cum și cât se poate susține.”, a declarat Adrian Câciu, conform sursei citate.

Întrebat dacă măsura ar putea fi reintrodusă când motorina trece de 9 lei, așa cum era situația la 30 iunie, cu o zi înainte de intrarea in vigoare a schemei guvernamentale, Câciu a evitat un răspuns categoric.

„Nu aș vrea să setăm un plafon, ca să nu creăm o așteptare. Vă asigur că avem tot ce este necesar ca nivel de referință dar nu vrem să setăm public pentru că creăm o așteptare falsă. Poate să fie mai rapidă intervenția dacă lucrurile se manifestă de o volatilitate mai accelerată. Dinamica econommică este cea care comportă răspunsul de la Guvern.”, a spus Câciu.

Vezi si

Unii bugetari vor beneficia de creşteri salariale de 10 %, raportate la nivelul lunii decembrie 2023, în 2 tranşe

Anumite categorii de bugetari vor beneficia de creşteri salariale de 10% raportate la nivelul lunii …