Thursday , December 8 2022

Guvernul Dăncilă nu are suficienţi bani: Ministerul Finanţelor vrea să împrumute 2,5 miliarde euro de pe pieţele externe

Guvernul are nevoie de bani la buget pentru finanțarea deficitului bugetar sau refinanțarea și rabrusarea anticipată a datoriei publice guvernamentale. Astfel, Ministerul Finanţelor a anunţat că va ieşi pe piețele externe pentru contractarea unor împrumuturi prin lansarea a una sau doua serii de obligațiuni.

“Se aprobă contractarea de către Ministerul Finanțelor Publice a unor împrumuturi de pe piețele externe de capital în cadrul Programului-cadru de emisiuni de titluri de stat “Medium Term Notes” în sumă totală de până la 2,5 miliarde euro, prin lansarea a una sau doua serii de noi obligațiuni, cu maturitatea de minimum 10 ani”, se arată într-un ordin publicat în Monitorul Oficial şi citat de hotnews.ro.

Emisiunea este administrată de către BNP Paribas, Erste Group Bank, ING Bank, Societe Generale și UniCredit AG.

Suma aferentă emisiunii se virează în contul de valută deschis pe numele MFP la BNR și se utilizează pentru finanțarea deficitului bugetar, refinanțarea și rabrusarea anticipată a datoriei publice guvernamentale.

 

Vezi si

Ministerul Finanțelor a publicat proiectul de buget pentru 2023

Ministerul Finanțelor a publicat aseară proiectul de buget pentru 2023, configurat pe un cadru economic …