Monday , April 22 2024

Guvernul a mărit cu 150.000 lista cu beneficiarii voucherelor de mâncare. Cardurile vor fi realimentate până pe 8 septembrie

Numărul pensionarilor și a persoanelor cu venituri mici care vor primi carduri sociale a crescut cu 150.000, după ce Ministerul Muncii a actualizat listele beneficiarilor. Numărul inițial era de 2,48 milioane de români.

Noii beneficiari vor primi cardurile până pe 3 septembrie iar în ziua de 8 septembrie toate cardurile valide vor fi alimentate cu a doua din cele 4 tranşe în valoare de câte 250 de lei pentru achiziţia de alimente şi mese calde, informează Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE).

Cea de-a doua emisiune de carduri va include persoanele omise din listele iniţiale şi pe cele devenite eligibile începând cu 1 iulie 2022.

În cursul acestei săptămâni, reprezentanţii Poştei Române se asigură că nu sunt beneficiari eligibili care să nu fi primit cardul, inclusiv cei care iniţial nu au fost găsiţi la domiciliu sau care nu au răspuns avizării.

Persoanele care nu sunt sigure că se află pe lista beneficiarilor eligibili pot întreba la Ministerul Muncii în timp ce informaţiile referitoare la cardurile care nu au putut fi livrate pot fi solicitate Poştei Române.

Voucherele în valoare de 250 de lei se încarcă o dată la două luni, până la finalul anului, iar aceste sume sunt valabile 12 luni de la data încărcării lor.

Vezi si

Rata de ocupare a populaţiei în vârstă de muncă a scăzut la 63% în 2023; jumătate dintre persoanele ocupate lucrau în servicii

Rata de ocupare a populaţiei în vârstă de muncă (15-64 ani) a fost de 63%, …

One comment

  1. 14% persoane cu venituri mici? Definitia venitului mic romanesc este sub limita de subzistenta…
    Guvernul trebuie sa mai inventeze vreo solticarie sa ia inapoi banii din buzunarele romanilor ca nu stiu cum suporta pe astia 14%, si pe cei 7% bugetari cu lefuri groase. E nevoie si de 5% din bugetul de pensii pentru speciali.
    BNR o.sa.faca prime rate 1o% in curind. 5.5% nu face nimic la inflatie si la cum cheltuie guvernu ‘ de coalitie si uniune nationala.
    Care poate sa plece… sa evite.privirile.inapoi.