Sunday , April 14 2024

Guvernul a aprobat fuziunea filialelor Electrica de furnizare a energiei

Guvernul a hotarat fuzionarea filialelor Electrica Transilvania Sud, Transilvania Nord si Muntenia

Filialele Electrica de furnizare a energiei Transilvania Nord, Transilvania Sud şi Muntenia Nord vor fuziona şi vor forma o societate denumită Electrica Furnizare, operaţiunea fiind aprobată prin hotărâre de guvern.

Noua societate va avea ca obiect principal de activitate comercializarea de energie electrică, dar va putea desfășura complementar și alte activități conexe.

Transilvania Nord, Transilvania Sud şi Muntenia Nord vor fi astfel dizolvate fără a intra în lichidare.

Transferul către Electrica Furnizare al drepturilor și obligațiilor derivând din avizele, autorizațiile, permisele și licențele deținute de Transilvania Nord, Transilvania Sud şi Muntenia Nord va opera de drept la data la care operațiunea de fuziune își produce efectele, fără să fie necesară obținerea unui acord prealabil în acest sens al autorităților emitente, se arată în hotărâre.

Electrica Furnizare va funcționa pentru o perioadă de 30 de zile de la data înființării, în baza licențelor existente de furnizare ale filialelor ce fuzionează, perioadă în care trebuie să își obțină licența proprie.

Personalul angajat în cadrul filialelor care își încetează activitatea vor fi preluaţi de către Electrica Furnizare, în baza Codului Muncii, iar contractul colectiv de muncă rămâne în vigoare până la încheierea noului contract.

Transilvania Nord, Transilvania Sud şi Muntenia Nord au fost înfiinţate de Guvern în 2007, prin reorganizarea filialelor Electrica.

Executivul apreciază că fuziunea va conduce, printre altele, la îmbunătăţirea cadrului operaţional şi statutul economico-financiar al companiei nou-înfiinţate, diminuarea corespunzătoare a cheltuielilor prin modificarea structurii organizatorice, obţinerea unei poziţii solide atât pe piaţa internă, cât şi pe piaţa regională a energiei electrice şi asigurarea competitivităţii şi securităţii furnizării energiei electrice pe toate pieţele pe care operează Electrica.

Cu activităţi de furnizare şi distribuţie a electricităţii, compania Electrica este deţinută de stat, prin Ministerul Economiei. Electrica deţine trei filiale de distribuţie şi trei de furnizare a energiei, în regiunile Muntenia Nord, Transilvania Sud şi Transilvania Nord.

Vezi si

Românii pot investi din 15 aprilie în titlurile de stat Tezaur

Românii pot investi, începând de luni, 15 aprilie, în titlurile de stat Tezaur, cu maturităţi …