Thursday , November 30 2023

Guvernul a accesat primul miliard de euro prin PNRR. Banii merg la renovarea clădirilor

Guvernul României anunță că a accesat primul miliard de euro din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), bani care vor merge către renovarea clădirilor. România a primit deja un avans de 3,79 miliarde de euro din PNRR, dar acești bani nu au putut fi cheltuiți până acum, din cauza lipsei de proceduri.

„Primul miliard de euro din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) a fost deja accesat. Banii europeni vor contribui la renovarea clădirilor din întreagă țară și reprezintă cea mai bună dovadă a modului în care Guvernul României abordează șansa enormă pentru dezvoltarea și modernizarea țării pe care o are prin acest program de redresare. Prin intermediul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, autoritățile publice locale sau centrale vor derula programe de eficientizare energetică, siguranță seismică sau la incendii. România ș-a îndeplinit la timp obligațiile asumate prin PNRR și începe deja să valorifice cele aproape 30 de miliarde de euro puse la dispoziția noastră”, arată un mesaj al premierului Ciucă.

Până acum sumele nu au fost cheltuite deoarece Guvernul nu definitivase încă procedurile pentru transferul banilor, explică economedia.

Miercuri, ministrul Proiectelor Europene Dan Vîlceanu a declarat că a încheiat procedura privind acordurile de finanțare aproape cu toate ministerele.

 

Vezi si

Managerii preconizează creșterea prețurilor, în paralel cu scăderea numărului de angajați

Managerii din economie estimează pentru perioada noiembrie 2023 – ianuarie 2024 creșterea prețurilor în industria …