Thursday , April 18 2024

Guvernatorul Băncii Angliei: Vom avea cea mai gravă criză economică din anii ’30 încoace

“Ne vom confrunta probabil cu cea mai gravă criză economică, de la 1930 încoace!” Avertismentul vine de la guvernatorul băncii Angliei, Mervyn King, care consideră că actuala criză din Zona Euro reprezintă cel mai mare risc pentru sistemul bancar din Marea Britanie.

Şeful băncii centrale de la Londra spune că nici prăbuşirea Lehman Brother nu a afectat aşa de mult pieţele cum o va face nerezolvarea crizei datoriilor suverane din Europa. La jumătate de oră după declaraţia lui King, oficialii europeni au precizat că pe 24 octombrie raportul privind Grecia va fi finalizat şi cel mai probabil statul elen va primi împrumutul de 8 miliarde de Euro.

Şi preşedintele american Barack Obama a ieşit la rampă şi a avertizat că problemele pe care Europa le traversează ar putea avea un efect real asupra economiei americane, într-un moment în care ea este deja fragilă. Liderul de la Casa Albă a îndemnat Congresul să adopte cât mai urgent planul său de creare de locuri de muncă în valoare de 447 miliarde de dolari.

Vezi si

Cât sunt dispuși românii să plătească pentru cazare în perioada minivacanței de Paști

67,5% dintre români spun că ar plăti între 150 și 300 de lei/camera dublă/noapte, iar …