Tuesday , January 31 2023

Guvernatorul Băncii Angliei: Vom avea cea mai gravă criză economică din anii ’30 încoace

“Ne vom confrunta probabil cu cea mai gravă criză economică, de la 1930 încoace!” Avertismentul vine de la guvernatorul băncii Angliei, Mervyn King, care consideră că actuala criză din Zona Euro reprezintă cel mai mare risc pentru sistemul bancar din Marea Britanie.

Şeful băncii centrale de la Londra spune că nici prăbuşirea Lehman Brother nu a afectat aşa de mult pieţele cum o va face nerezolvarea crizei datoriilor suverane din Europa. La jumătate de oră după declaraţia lui King, oficialii europeni au precizat că pe 24 octombrie raportul privind Grecia va fi finalizat şi cel mai probabil statul elen va primi împrumutul de 8 miliarde de Euro.

Şi preşedintele american Barack Obama a ieşit la rampă şi a avertizat că problemele pe care Europa le traversează ar putea avea un efect real asupra economiei americane, într-un moment în care ea este deja fragilă. Liderul de la Casa Albă a îndemnat Congresul să adopte cât mai urgent planul său de creare de locuri de muncă în valoare de 447 miliarde de dolari.

Vezi si

Amenzi de până la 40.000 de lei pentru comercianții de băuturi care nu se înscriu pe platforma RetuRO până la finalul lunii februarie. Consumatorii vor plăti 50 de bani garanție, recuperată după ce returnează ambalajul

Garda de Mediu va da amenzi între 20.000 și 40.000 de lei pentru comercianții de …