Sunday , October 2 2022

Grecii, nervosi pe Christine Lagarde: “Nu ne vindeti gogosi, doamna!”

Pe Facebook a fost infiintata o pagina care se numeste “Grecii impotriva lui Lagarde”, care a strans pana acum 10.000 de comentarii virulente la adresa directorului FMI, Christine Lagarde.

Aceatsa pagina a fost deschisa duminica dupa-amiaza, iar cel care a creat-o sustine ca vrea sa “arate nemultumirea natiunii” fata de declaratiile lui Lagarde.

Ea a afirmat intr-un interviu acordat publicatiei The Guardian ca grecii trebuie “sa inceapa sa se ajute singuri” prin plata impozitelor, declarandu-se mai ingrijorata de soarta copiilor din Africa decat de cea a grecilor.

Peste 10.000 de comentarii, scrise intr-un stil mai mult sau mai putin agresiv, au raspuns de atunci mesajului de conciliere pe care ea l-a adresat Greciei pe pagina sa de Facebook pentru a calma situatia. “Ar trebui sa spuneti acest lucru rudelor celor 3.000 de greci care s-au sinucis si milioanelor de someri”, scrie un utilizator.

Multi dintre ei au subliniat dificultatile cu care se confrunta o tara marcata de patru ani de recesiune si reforme drastice dictate de FMI, UE si BCE in schimbul imprumuturilor ce vizeaza evitarea intrarii tarii in faliment. Aceste masuri se traduc in special prin taierea salariilor si pensiilor.

“Nu ne vindeti gogosi, doamna!!! Cine v-a spus ca nu ne platim impozitele??? (…) Grecia din nefericire face parte din planul vostru, se asuma responsabilitati pe care noi le suportam, dar nu ne luati drept idioti!!!”, scrie o internauta, Anna Kouvousi.

“Sotul meu si cu mine suntem functionari publici pensionati. Evident, nu veti fi surprinsa daca va spun ca pensiile noastre au fost taiate cu aproximativ 500 de euro, ca platim o taxa pe locuinta exorbitanta, ca ne platim medicamentele pentru ca asigurarea nu ne mai acopera si ca trebuie sa ne sustinem fiica somera”, scrie Christina Tsekoura.

“Ceea ce nu stiti (…) este ca familia mea nu datoreaza niciun euro impozit, nici vreunei agentii publice, nici vreunei banci din Grecia sau din strainatate. Suntem constanti in obligatiile noastre”, adauga ea.

Vezi si

Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului pune în dezbatere publică proiectul schemei de ajutor de stat HoReCa 2

Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului (MAT) pune în dezbatere publică proiectul schemei de ajutor de stat …