Thursday , August 18 2022

“Grecia si Italia vor parasi in acest an zona euro”

E aproape sigur ca moneda unica a Europei se va dezintegra in urmatorii 10 ani, iar Grecia si Italia vor abandona euro in acest an, avertizeaza Centrul pentru Economie si Cercetari Economic (CEBR), unul dintre cele mai celebre grupuri
In timp ce euro si-a serbat cea de-a zecea aniversare in acest sfarsit de saptamana, CEBR spune ca exista 99% sanse ca moneda sa intre in colaps in urmatorii 10 ani. “Acum pare ca 2012 va fi anul in care euro incepe sa se sparga”, scrie think tank-ul.

Grupul a adaugat ca Marea Britanie este cel mai probabil deja in recesiune si ca va avea, pe langa ultimul trimestru din 2011, si in primele trei luni din 2012 scadere economica.

“Nu este inca ceva sigur – noi estimam doar o probabilitate de 60% – dar prognoza noastra este ca pana la finele anului cel putin o tara va parasi euro si altele vor urma”, a spus Douglas McWilliams, directorul executiv al CEBR.

El a adaugat ca pare “destul de sigur” ca Grecia sa paraseasca euro, iar acum este “mai probabil decat nu” ca Italia sa urmeze acelasi drum.

Ambele state au fost lovite dur de criza datoriilor si au implementat masuri dure de austeritate despre care unii cred ca vor afecta cresterea economica.

Vezi si

Peste o treime dintre părinți se așteaptă la scumpirea rechizitelor, la începutul acestui an școlar

Peste o treime (37%) dintre părinți se așteaptă să cheltuiască mai mult anul acesta decât …