Monday , February 6 2023

Grecia a obținut de la FMI amânarea achitării a patru rate din împrumut până la sfârșitul lunii

grecia

Grecia a obținut de la FMI amânarea achitării a patru rate din împrumut până la sfârșitul lunii Grecia a obținut de la FMI amânarea achitării a patru rate din împrumut până la sfârșitul lunii

Guvernul grec a cerut și a obținut joi de la Fondul Monetar Internațional (FMI) amânarea rambursării până la sfârșitul lunii iunie a patru rate din împrumut prevăzute în această lună și din care prima trebuia achitată vineri, au anunțat FMI și o sursă guvernamentală greacă.

“Am exploatat o posibilitate dată de FMI și care ne va lăsa mai mult timp pentru negocieri”, a declarat pentru AFP sursa guvernamentală greacă.

La rândul său, FMI a anunțat într-un comunicat că Grecia “a informat instituția că va regrupa plățile datorate în iunie”, reprezentând 1,6 miliarde de euro, așa cum prevăd regulile instituției: “țările membre au posibilitatea de a cere regruparea mai multor plăți” din datoria lor “într-una singură”, potrivit acestui text.

În dificultate financiară, Atena este în negocieri cu creditorii ei, UE și FMI, asupra unui acord ce ar debloca ultima tranșă de împrumuturi internaționale acordate țării, reprezentând 7,2 miliarde de euro, pentru a-și onora datoriile, amintește France Presse.

Prim-ministrul grec Alexis Tsipras a discutat miercuri la Bruxelles cu președintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker despre planul acestui acord, dar divergențele au apărut din nou.

Cu toate acestea, Alexis Tsipras a asigurat că negocierile vor continua în zilele următoare.

Vineri, Alexis Tsipras va informa Parlamentul elen asupra negocierilor în curs de desfășurare cu creditorii.

 

Vezi si

Cadariu, despre turiști în România: În decembrie, aproape la același nivel cu cel dinaintea pandemiei

Fiecare român poate fi ambasadorul țării noastre și fiecare dintre noi își poate convinge confrații …