Friday , March 1 2024

Google cumpără clădirea din New York în care are sediul, pentru aproape două miliarde de dolari

Google, companie care deţine cel mai popular motor de căutare pe internet, a semnat un contract privind achiziţia, pentru 1,8 miliarde de dolari, a clădirii de birouri din New York unde are sediul, a afirmat o sursă apropiată tranzacţiei, citată de Bloomberg.

Achiziţia ar fi cea mai mare tranzacţie pentru o singură clădire anul acesta în SUA, potrivit companiei americane de cercetare imobiliară Real Capital Analytics.

Sediul Google, situat în Manhattan, o zonă foarte scumpă a New Yorkului, are 18 etaje şi o suprafaţă de 273.000 de metri pătraţi, care o depăşeşte pe cea a Empire State Building.

Proprietatea este vândută de firma de investiţii imobiliare Jamestown, Taconic Investment Partners şi Fondul Comun de Pensii din New York. Jamestown, care reprezintă investitori germani, a cumpărat partea sa în 2004, printr-o tranzacţie care a evaluat clădirea la 1,1 miliarde de dolari.

Pe lângă Google, în rândul chiriaşilor se numără companii ca Nike, Lifetime Networks, Knoll, Barnes & Noble şi Armani Exchange.

Vezi si

Secretar de stat: În 2024 e „pace fiscală” pentru că e an electoral. La Finanțe s-a început o analiză a impozitării progresive

Ministerul Finanțelor (MF) a început încă de anul trecut o analiză privind impozitul progresiv, discuția …