Wednesday , November 30 2022

Google a deschis un birou în România

Google a deschis, la 1 noiembrie, un birou în Bucureşti, echipa din România fiind coordonată de Dan Bulucea, fostul directorul de marketing şi business al Microsoft România până la finele lunii martie, a anunţat compania americană.

“Scopul Google este de a oferi utilizatorilor români, care sunt foarte activi online, şi mai multe instrumente utile şi inovatoare în limba locală, precum şi de a ajuta companiile româneşti să aibă o prezenţă online şi să îşi dezvolte afacerile prin intermediul internetului. România este o ţară foarte interesantă pentru Google, unde vedem oportunităţi atât în ce priveşte utilizatorii individuali, cât şi companiile”, a declarat, miercuri, într-un comunicat, directorul general al Google România, Dan Bulucea.

Biroul din Bucureşti va fi responsabil pentru dezvoltarea afacerilor şi implementarea strategiei Google în România, stabilirea unor relaţii de afaceri cu partenerii români, comunicarea către companiile locale a beneficiilor prezenţei online şi vânzările directe de publicitate.

Până la deschiderea biroului local, Google a fost prezent în România cu produse localizate pentru utilizatorii autohtoni, în primul rând motorul de căutare Google.ro, precum şi Google Maps, Google Places, Google Apps, Google Translate şi multe altele.

Bulucea a lucrat în ultimii 12 ani în cadrul Microsoft, unde a ocupat diverse poziţii, ultima fiind cea de director de marketing şi business pentru filiala din România. Înainte de a se alătura Microsoft, Dan Bulucea a fost director general al Salient Romania, producător de PC-uri.

Şeful Google România deţine un MBA şi este licenţiat în informatică.

Google este cea mai mare companie de internet la nivel mondial.

Vezi si

Inflaţia în zona euro a scăzut în noiembrie pentru prima dată în ultimele 17 luni

 Rata anuală a inflaţiei în zona euro a înregistrat o scădere peste aşteptări în luna …