Thursday , December 1 2022

Germania vrea să introducă TAXĂ DE DRUM pentru şoferii străini

drum

Germania vrea să introducă taxa de drum pentru şoferii străini. Ţările vecine sunt revoltate şi acuză autorităţile germane de discriminare. Potrivit proiectului de lege, şoferii maşinilor care nu sunt înmatriculate în Germania vor plăti taxă pentru a putea circula pe drumurile din Germania. Măsura ar urma să intre în vigoare în 2016.

Şoferii străini care vor circula pe drumurile din Germania vor fi nevoiţi să achite o taxă de 10 euro, din 2016, potrivit unui proiect de lege din Germania. Achitarea celor 10 euro le va permite să circule timp de 10 zile. Pentru 100 de euro, şoferii vor primi un autocolat pe parbriz cale le dă drept de circulaţie pe drumurile din Germania pentru un an de zile.

Ministrul german al Transporturilor, Alexander Dobrindt, a declarat că şi cetăţenii germani vor plăti acestă taxă, dar ei vor beneficia de reduceri la alte taxe auto existente, noteaza autoexpress.co.uk.

Zvonul introducerii vignetei în Germania a apărut încă de anul trecut. Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene pentru Transport, Siim Kallas a declarat pentru Wall Street Journal că “schimbările privind schema de taxare pentru posesorii de autoturisme în Germania este problema autorităţilor germane. Aceste modificări nu ar trebui să afecteze şoferii străini sau să fie distriminatorii”.

 

 

Vezi si

Punctul de pensie se majorează la 1.785 lei, de la 1 ianuarie

Valoarea punctului de pensie se majorează, de la 1 ianuarie 2023, la 1.785 lei, de …

2 comments

  1. Halip, nu ai citit bine articolul. Problema nu e ca introduce vigneta, ci ca o face doar pentru soferii straini. Daca s-ar introduce pentru toata lumea, ca in Romania, Bulgaria, Ungaria Austria etc n-ar fi nicio problema.

  2. In Germania , Olanda se circula gratuit , mergi in Romania iti cere taxa de drum ,desi autostrazi nu sunt , drumurile sunt rele. Cat tupeu mai au. Adica aproape toti cer vignette , dar Germania nu are voie ? .Interesant