Thursday , June 20 2024

Generalul Wesley Clark, consilierul pe securitate si economie al lui Ponta, are interese in energie

Generalul în rezervă Wesley K. Clark, fost şef al Statului Major General al Armatei Statelor Unite, a fost numit în funcţia de consilier special al Primului-Ministru, pe teme de securitate şi strategii economice. Cine este şi ce interese are Clark?

Clark este membru in Consiliul director al companiei BNK Petroleum, o companie petroliera unde Soros a cumparat 20% din actiuni prin intermediul fondului sau de investitii Quantum Partners LP, notează Hotnews.ro.

Potrivit site-ului oficial, compania in conducerea carei ase afla Wesley Clark are operatiuni in domeniul gazelor de sist in Polonia.

Generalul Clark a activat în Armata SUA şi a condus operaţiunile din razboiul din Kosovo, în perioada 1997-2000, în timpul administraţiei Bill Clinton. În prezent, este un lider important al Partidului Democrat şi s-a implicat pe larg în susţinerea senatorului Hillary Clinton şi a preşedintelui american Barak Obama.

”Prin prezenţa sa alături de echipa Primului-Ministru Victor Ponta, generalul Clark doreşte să transmită un semnal de susţinere şi de apreciere a noii direcţii pe care a adoptat-o România în acest an. În perioada următoare, prin poziţia sa, generalul în rezervă Wesley Clark va încerca să îşi ofere expertiza în perspectiva construirii de către Guvernul României a unor politici pozitive, care să sprijine creşterea economică şi investiţiile care creează noi locuri de muncă”, menționează Guvernul.

Clark nu va participa la ședințele de guvern și este consilier onorific, neremunerat.

Vezi si

Prețul polițelor de asigurare obligatorie (RCA) ar putea fi plafonat până la 30 septembrie 2024

Autoritatea de Supraveghere Financiară, prin Ministerul Finanțelor, propune plafonarea prețului polițelor de asigurare obligatorie până …