Wednesday , September 22 2021

General Electric a preluat activitățile Alstom din domeniul energiei, inclusiv în România

alstom

Compania franceză Alstom a încheiat vânzarea diviziilor de energie, inclusiv a participațiilor deținute la companiile din România, Alstom General Turbo și Alstom Grid Romania, către conglomeratul american General Electric (GE) în schimbul a aproximativ 12,4 miliarde de euro.

Alstom deținea 51% din acțiunile companiei mixte Alstom General Turbo, înființată în 1996 în parteneriat cu compania românească cu capital privat General Turbo SA.

Anul trecut, compania a consemnat afaceri nete de 30,74 milioane lei și un profit de aproximativ 1,1 milioane lei. Fondată în 2010, Alstom Grid Romania produce motoare, generatoare și transformatoare electrice. Compania a raportat o cifră de afaceri netă de 18,1 milioane de lei în anul 2014.

“Procesul de preluare, accelerat în ultimele luni ale acestui an, s-a derulat simultan pe piețe din Uniunea Europeană, dar și în jurisdicții precum Brazilia, India, sau Africa de Sud. În România, tranzacția a implicat preluarea de către grupul GE a participațiilor Alstom în Alstom General Turbo SA și Alstom Grid Romania SRL”, potrivit unor surse consultate de Profit.ro.

În urma tranzacției cu GE, care a fost anunțată încă din luna aprilie a anului trecut, Alstom se va concentra exclusiv pe activitățile din domeniul transportului feroviar, se arată într-un comunicat al companiei franceze.

 

Vezi si

ASF a deschis procedura de faliment a City Insurance. Societatea administra 3 milioane de asigurați RCA

Autoritatea de Supraveghere Financiară (A.S.F.) a decis vineri seara retragerea autorizației de funcționare a Societății …