Thursday , September 29 2022
Breaking News

Gazprom, pe cale sa obtina un avantaj mare cat China in razboiul gazelor cu Europa

gazprom2

Gigantul rus Gazprom si China sunt pe cale sa incheie un acord de livrare a gazelor naturale, care ar ajuta Rusia sa isi reduca dependenta de exporturile pe piata europeana.

Moscova spera ca acordul sa fie semnat luna viitoare, a informat miercuri agentia de stiri Itar-Tass, care il citeaza pe vicepremierul Arkadi Dvorkovici.

“In ceea ce priveste contractul Gazprom de livrare a gazelor, cele doua parti sunt aproape de o intelegere”, a spus oficialul rus in timpul unei vizite efectuate in China, potrivit Reuters.

Dvorkovici a precizat ca inca sunt purtate negocieri in ceea ce priveste pretul la care Gazprom va livra gaze in Rusia.

“Speram sa semnam in mai contractul”, a mai spus Dvorkovici.

Negocierile dintre Gazprom si China au fost initiate in urma cu un deceniu, insa cele doua parti nu au reusit sa ajunga pana acum la o intelegere, scrie Voice of Russia.

Analistii considera ca, in contextul deteriorarii relatiilor dintre Rusia si Occident, ca urmare a crizei din Ucraina, Gazprom ar putea fi dispus la unele concesii.

Conform unei surse implicate in negocieri pretul asupra carui vor conveni cele doua parti va fi mentinut pe intreaga perioada de valabilitate de trei ani a acordului.

Urmatoare runda de negocieri va avea loc la sfarsitul lunii aprilie, la Moscova.

ziare.com

Vezi si

Românii de la Bitdefender au semnat un parteneriat cu Ferrari în Formula 1

Bitdefender a încheiat un parteneriat cu Ferrari și devine astfel partenerul global de securitate cibernetică …