Monday , October 3 2022

Funcționarii publici din România, cel mai bine plătiți din Europa de Est. Castiga cu 56% mai mult decat salariul mediu pe economie

salarii stat

Situație surprinzătoare în privința funcționarilor publici din România, care amenință cu proteste spontane din cauza inechităților salariale: sunt cel mai bine plătiți din regiunea Europei Centrale și de Est raportat la salariul mediu pe economie, conform unor date prezentate de Consiliul Fiscal.

COMENTEAZĂ Bugetarii au ajuns să câştige, în unele cazuri, salarii mai mari decât cei mai bine plătiţi angajaţi din mediul privat. Cel puţin asta arată datele Consiliului Fiscal, care a analizat câştigul salarial mediu în cele două sectoare.

Funcţionarii din România ar fi printre cei mai bine plătiţi din Europa Centrală şi de Est.

Potrivit datelor analizate de Consiliul Fiscal, salariile relative din sectorul administrației publice (față de media pe economie) sunt mult mai mari în România decât în toate celelalte țări din regiune.

Astfel, funcționarii publici din România câștigă cu 56% mai mult decât salariul mediu pe economie, în timp ce colegii lor din Ungaria și Bulgaria au salarii cu doar 15% mai mari, în Polonia și Slovacia cu 20%.

 

Vezi si

Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului pune în dezbatere publică proiectul schemei de ajutor de stat HoReCa 2

Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului (MAT) pune în dezbatere publică proiectul schemei de ajutor de stat …